WordPress Yoast SEO

Yoast SEO – näppärä WordPress -työkalu sisällön optimointiin hakutuloksissa

Olemme jo hyvän aikaa hyödyntäneet sivuistoillamme Yoast SEO -nimistä lisäosaa, kun sivuston sisältöä on lähdetty parantamaan hakukoneiden silmissä.
Yoast SEO on täysin ilmainen hakukonenäkyvyyttä parantava lisäosa, jolla on runsaasti käyttäjäkuntaa ympäri maailman ja lisäosaa myös päivitetään aktiivisesti. Yoast SEO mm. luo automaattisesti hakukoneroboteille tarkoitetut sitemap-tiedostot, jotka taas kertovat etenkin Googlen boteille, mitä kaikkia alasivuja sivustolta löytyy.
Tällä tavoin kaikki kotisivujen sivut varmasti huomioidaan ja indeksoidaan näkymään Googlen hakutuloksissa.
Jatkossa kun lisäät WordPress-sivuillesi lisää sisältösivuja ja blogikirjoituksia, päivittyvät tiedot suoraan sitemap.xml -tiedostoon ja myöhemmin taas Googlen tietoon.
Näppärän työkalun Yoast SEO:sta tekee sen helpot määritykset. Pääset kätevästi lisäämään metatiedot jokaiselle sivulle ja artikkeliin erikseen. Metatiedot tarkoittavat tietoja mitä Googlen hakuosumalistauksessa kunkin sivun kohdalla esitetään.
metatiedot
Yoast SEO -työkalu myös näyttää ja opastaa sivukohtaisesti kohta-kohdalta miten kyseisen sivun luontaista hakukonenäkyvyyttä voidaan parantaa. Alkuun sivulle määritellään avainsana (keyword), jonka optimoinnissa lisäosa neuvoo tarkasti, miten sivu saadaan mahdollisimman hyvin Googlen hakutuloksissa esiin.
Tässä alla hieman esimerkkiä työkalun analyysinäkymästä:
Yoast SEO analyysi
Ainoa työkalun selkeä haittapuolista näyttäisi olevan heikko käännös, joka ontuu ja näkyy aika harvassa.