fiiliskuva

Luo mielikuvamainontaa laadukkaan kuvamateriaalin avulla

Sanotaan, että kuva vastaa tuhatta sanaa. Vaikka kyseessä onkin erittäin kulunut fraasi, sisältää se paljon viisautta, sillä hyvä kuva kertoo varmasti paljon enemmänkin.

Kotisivujen toteuttajan näkökulmasta, asiakkaillamme on usein hieman vääränlainen lähtökohta sivustonsa materiaalin suhteen. Suositaan kovaa faktaa ja pyritään ilmaisemaan sitä mitä palvelu on, kun usein parempiin tuloksiin päästäisiin puhumalla hyödyistä ja herättämään positiivista tunnetta tuotteista / palvelusta. Isojakin ostopäätöksiä tehdään usein puhtaasti fiilispohjalta.

Kun puhutaan sivustolle tulevasta ja käytettävästä kuvamateriaalista, lähdetään usein ottamaan omilla harrastetaidoilla kännykkäkuvia tai palkataan se puolituttu valokuvaaja, joka laskutti hieman liikaa. Monesti unohdetaan, että on myös kolmas vaihtoehto – valmiit kuvapankkikuvat.

Riippumatta mistä kuvat ovat peräisin, niitä yhdistävät samat lainalaisuudet, joita kannattaa huomioida kuvien käytössä.

Kuinka kuvamateriaalia voi hyödyntää sivustolla?

kuvapankkikuvat

Kuvamateriaalia käytetään usein erityisesti erilaisissa bannereissa, joilla houkutellaan kävijän huomioita sekä ohjataan kävijää haluttuihin toimintoihin. Tämänkaltaista kuvamainontaa kannattaa hyödyntää myös oman sivuston sisällä, sillä se on erittäin tehokas tapa korostaa joitain tiettyjä toimintoja sekä sisältöjä sivustolla.

Myös tärkeitä painikkeita on tärkeä korostaa kuvakkeiden avulla, jolloin pystytään nostamaan kävijöiden toteuttamia suoritteita sekä helpottaa tiettyjen toimintojen ja informaation löytymistä sivustolta.

Verkkokauppiaille taas on tärkeää, että itse myytävistä tuotteista on laadukkaat ja yksityiskohtaiset kuvat, mieluiten jopa hieman eri kuvakulmista. Tällä saadaan jopa vähennettyä tuotepalautuksia, koska asiakas saa riittävästi informaatiota tuotteesta kuvan avulla jo ostohetkellä.

Kuvamateriaalia tulisi käyttää yleisesti myös herättämään oikeanlaista mielialaa kävijöissään, jolloin he yhdistävät sivuston sisällön nopeammin hakemaansa aihealueeseen sekä luovat positiivisempia mielikuvia toiminnasta. Tämä herättää usein myös positiivisia reaktioita, koska positiivisessa mielialassa olevat kävijät ovat selkeästi vastaanottavaisempia erilaisille markkinointiviesteille.

Kuvituskuvat elävöittävät myös perussivujen tekstin ja auttavat jäsentämään sivuston sisältöä helpommin luettavaksi kokonaisuudeksi. Kukaan ei jaksa keskittyä lukemaan pelkkää pienellä präntättyä tekstiä, vaan aika ajoin vierailijan silmää täytyy miellyttää ja lepuuttaa myös visuaalisemmalla tarjonnalla.

Parhaat kuvapankit

Mistä kuvamateriaalia voi sitten hankkia? Ei hätää – listasimme suosituksia käyttämistämme kuvapankeista, joiden kautta on mahdollista ostaa kuvapankkikuvia edullisesti, niin yksittäin kuin suuremmissakin erissäkin.

iStock

Myös iStockphoto -nimellä tunnettu iStock on yksi maailman suosituimmista kuvapankeista.

iStock iStockphoto

iStock ei sisällä vain valokuvia, vaan saatavilla on myös laadukasta vektorimuotoista grafiikkaa, videoita sekä äänimateriaalia. iStockista saa ladattua myös viikoittain vaihtuvia ilmaisia kuvapankkikuvia ja muita mediatiedostoja, joten rekisteröityminen todellakin kannattaa.

iStock – hyvää erityisesti

  • Runsaasti eritasoista ja -hintaista mediamateriaalia
  • Mahdollisuus ostaa kuvia myös ilman etukäteen ostettavia krediittejä
  • Ilmaisia vaihtuvia kuvapankkikuvia
  • Helppo, ennustava hakutoiminto kuvien etsintään
  • Myös kattava valikoima äänitiedostoja
  • Aktiivinen yhteisö

Rekisteröidy iStockiin oheisen linkin kautta ja saat 10 ilmaista krediittiä palveluun! * krediitit tulee lunastaa 30 päivän sisällä
Tutustu palveluun

depositphotos

Yli 20 miljoonaa korkealaatuista kuva- ja videotiedostoa sisältävä depositphotos on erittäin varteenotettava kuvapankkipalvelu

depositphotos kuvapankista löytyy todella monipuolista materiaalia ja runsaasti vaihtoehtoja haluamillasi aihealueilla. Helppo käyttöliittymä auttaa oikeiden kuvien löytämiseen.

Myös depositphotos palvelusta löytyy korkearesoluutioisten valokuvien lisäksi myös muuta materiaalia, kuten illustraatioita sekä videoklippejä.

Tutustu palveluun

123RF

123RF sisältää jopa huikeat 30 miljoonaa royalty free -kuvapankkikuvaa. Tästä määrästä riittää laadukasta aineistoa vaativampaankin käyttöön.

Stock Photos from 123RF

Erikoisuutena muihin palveluihin nähden ja suurena etuna on suomenkielinen asiakaspalvelu!

Myös tästä kyseisestä kuvapankkipalvelusta on mahdollista ostaa kuvia yksittäin tai edullisin pakettisopimuksin.

Tutustu palveluun